Medisch Pedicure

Medisch Pedicure zegt het eigenlijk al, dit is een pedicure die niet alleen de basisopleiding heeft doorlopen, maar daarnaast nog gespecialiseerd is in risicovoeten.

Wat doet een medisch pedicure?
Een medisch pedicure is niet alleen opgeleid om de ‘gewone’ voet te behandelen, of zoals de gespecialiseerde pedicure zorg te dragen voor diabetische voeten of de zogeheten reumatische voeten. Naast deze voeten mag een medisch pedicure ook andere risicovoeten behandelen. Dat zijn bijvoorbeeld oudere voeten, spastische voeten of verwaarloosde voeten.

Waarom een risicovoet laten behandelen?
Door de vele jaren dat een voet actief dient te zijn kan het nog al eens voorkomen dat je voet op een gegeven moment een risicovoet wordt. Bijvoorbeeld doordat je al last hebt van diabetes of reuma. Bij diabetes patiënten loopt er minder bloed door de voeten, wat voor scheurtjes en wondjes in de voet zorgt. Reuma patiënten hebben geregeld last van vergroeiingen. En mensen met dementie hebben vaak niet door dat ze hun voeten door veel lopen soms verwaarlozen. Door dit tijdig te laten behandelen door een medisch pedicure gaat je voet langer mee, doordat kwaad en erger wordt voorkomen.

Geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicures
Wanneer de branche organisatie, zoals bijvoorbeeld ProVoet, het diploma van een pedicure erkend mag hij of zij zich registreren in het KwaliteitsRegister voor Pedicures. Eenmaal geregistreerd zal de pedicure op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen het vak en door middel van nascholing dit zichzelf eigen maken. Een medisch pedicure ingeschreven in het register betekent dus over het algemeen een up tot date en kwalitatieve behandeling van iemand met brede en actieve kennis.